Tumbet Yemek Tarifi

Tumbet, Mallorca’nın geleneksel yemek tarifini ilk kez gördüğümde yapmam gerektiğini biliyordum. Sebzeler, doğru şekilde pişirildiğinde, yiyebileceğiniz en lezzetli ve zarif yemeklerden birine dönüşebileceğine inanan insanlardan biriyim. Ve Mallorca Tumbet bana mükemmel bir sebze yemeği örneği. Basit bir sebze yemeği, hafifçe sızma zeytinyağında kızartılmış ve daha sonra fırında birlikte pişirilen Mallorcan Tumbet, Fransız ratatouille veya İspanyol pistoya benzer.

Hangi versiyonun ilk kez yapıldığı ise belirsizdir! Eylül ortasına girerken, bu Mallorcan Tumbet tarifi, sizin içinizi bir sonbahar gününde ısıtan geleneksel Mallorcan yemeklerden biridir. Malzemeleri ve hazırlanması oldukça basittir. Ve birçok Akdeniz yemeği gibi, lezzeti malzemelerin kalitesine tamamen bağlıdır. Mümkün olduğunda taze ve mevsimsel sebzeler kullanın, sızma zeytinyağında kızartın ve en iyi sonuçlar için lapa deniz tuzu ile doldurun! Eğer Mallorca’ya gitseydim, küçük sahil kenarındaki restoranlara kadar her yerde bu yemeği arayacağımı biliyorum!

Şimdi gelin Tumbet yemeğinin malzemelerine bir bakış atalım;

Spanish Tapas Recipe: Mallorcan Tumbet — WILL DRINK FOR TRAVEL

 

 

  • 8 Küçük Patates veya 4 Büyük Patates Dilimlenmiş (İnce)
  • 5 Büyük Sarımsak Dişi
  • 1 Büyük Soğan (Kalın şeritler halinde kesilmiş)
  • 1 Küçük Kabak Dilimlenmiş
  • 1 Uzun Yeşil Biber (Şeritler halinde kesilmiş)
  • 1 Küçük Patlıcan (Dilimlenmiş)
  • 1 Küçük Kırmızı Biber (Şeritler halinde kesilmiş)
  • Ev yapımı domates Sosu veya Kaliteli hazır bir domates sosu
  • Extra Virgin Zeytin Yağı
  • Deniz Tuzu
  • Un

Tumbet Tarifi

Öncelikle Tumbet yemeğini yapmadan önce sebzeleri güzelce yıkayalım.

  1. Bir tavada bir serçe parmağı kalınlığında sızma zeytinyağı ısıtın.
  2. Yağı tatlandırmak için sarımsak ekleyerek kızartın.
  3. Sarımsakları birkaç dakika sonra çıkarın ve saklayın.
  4. Sebzelerin geri kalanını tek tek kızartacaksınız, daha sonra yaklaşık 3 dakika kızartacak kabak dilimleri ile başlayarak kağıt havlular üzerinde fazla yağı boşaltacaksınız.
  5. Kağıt havlulara çıkarın ve biraz tuz serpin. Sonra patatesleri kızartın.
  6. Bunların tamamen pişirilmesi 5-10 dakika sürecektir.
  7. Altın kahverengi ve pişirilirken çıkarın.
  8. Biberler yaklaşık 5 dakika birlikte kızartabilir. Soğanları yaklaşık 2 dakika kızartın.
  9. Kızarttıktan sonra her şeyi kağıt havlularda dinlediğinizden emin olun! (Fazla yağların gitmesi için burası çok önemli)
  10. Son olarak, patlıcan dilimlerini unla tarayın ve kızarana ve gevrek olana kadar yaklaşık 4 dakika kızartın.
  11. Şimdi bir lazanya yapmaya benzer olan Tumbet’i yerleştirin.
  12. Bir tabak domates sosu, ardından patlıcan, kabak, soğan, biber ve patates ile başlayın. Başka bir sos tabakası ve bir dizi deniz tuzu ile doldurun. İsterseniz sarımsak dişini (önce soyun) ekleyebilirsiniz.
  13. 350 ° ‘de 25 dakika pişirin.

Geleneksel değildir, ancak pişirdikten sonra peynir ekleyebilirsiniz. Ayrıca üstte birkaç yumurta kırabilir ve sadece pişene kadar kızartabilirsiniz. Bu tarz eklemeler ile damak tadınıza göre şekillendirebilirsiniz. Afiyet olsun, Mallorca adasından gelen Tumbet yemeğiniz artık hazır!!

Yanıt Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BuHTML etiketlerini ve özniteliklerini kullanabilirsiniz:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>