Tumbet Nasıl Yapılır?

Hazırlama Zamanı = 30 Dakikadan Daha Az

Pişirme Süresi = 30 Dakika – 1 Saat Arası

Servis Adeti = 4 Kişilik

Ait Olduğu Ülke Mutfağı = İspanya / Mallorca Adası

Kimler İçin Uygun = Vejeteryanlar

 

Tumbet

 

Tumbet Yemeği İçin Malzemeler

  • 2 orta boy patlıcan, ince doğranmış
  • 200ml kadar zeytinyağı
  • 2 orta boy kabak, 2 cm dilimler halinde kesilmiş
  • 500gr büyük kumpirlik patates , ince dilimlenmiş patates (Önceden yağda kızartılmış)
  • 2 közlenmiş kırmızı biber, şeritler halinde ince ince kesilmiş
  • Küçük demet taze kekik
  • Küçük demet taze fesleğen

Tumbet Sosu İçin Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak, ezilmiş
  • 400gr olgun domates, soyulmuş ve doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • Tutam şeker (isteğe bağlı)

Tumbet Yemeğinin Yapılışı

  1. Yukarıda tarif edildiği gibi sebzeleri yıkayın ve kesin.
  2. Bir tavada bir inç sızma zeytinyağı ısıtın.
  3. Yağı tatlandırmak için sarımsak karanfilini (deriler) kızartın.
  4. Sarımsakları birkaç dakika sonra çıkarın ve rezerve edin.
  5. Sebzelerin geri kalanını tek tek kızartacaksınız, daha sonra yaklaşık 3 dakika kızartacak kabak dilimleri ile başlayarak kağıt havlular üzerinde fazla yağı boşaltacaksınız.
  6. Kağıt havlulara çıkarın ve biraz tuz serpin. Sonra patatesleri kızartın.
  7. Bunların tamamen pişirilmesi 5-10 dakika sürecektir. Altın kahverengi ve pişirilirken çıkarın.
  8. Biberler yaklaşık 5 dakika birlikte kızartabilir. Soğanları yaklaşık 2 dakika kızartın.
  9. Kızarttıktan sonra her şeyi kağıt havlularda dinlediğinizden emin olun!
  10. Son olarak, patlıcan dilimlerini unla tarayın ve kızarana ve gevrek olana kadar yaklaşık 4 dakika kızartın.
  11. Şimdi bir lazanya yapmaya benzer olan Tumbet’i monte edin. Bir tabak domates sosu, ardından patlıcan, kabak, soğan, biber ve patates ile başlayın.
  12. Başka bir sos tabakası ve bir dizi deniz tuzu ile doldurun. İsterseniz sarımsak karanfilini (önce soyun) ekleyebilirsiniz. 350 ° ‘de 25 dakika pişirin geleneksel değildir, ancak pişirdikten sonra peynir ekleyebilirsiniz. Ayrıca üstte birkaç yumurta kırabilir ve sadece pişene kadar kızartabilirsiniz.

Her ikisi de lezzetli eklemeler olabilir. Afiyet olsun! İspanya’nın güzelller güzeli adası olan Mallorca’dan Tumbet yemeğiniz artık yenmeye hazır.

Yanıt Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BuHTML etiketlerini ve özniteliklerini kullanabilirsiniz:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>